ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

texnikoi724
Η εταιρεία Texnikoi724.gr διαθέτει πάνω από 50 ειδικότητες τεχνικών που είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε τεχνικό πρόβλημα σε κάθε περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής. ↓

Ακολουθήστε μας

7/24

Όλο το 24ωρο στην διάθεση σας

211 425 3531 | 697 396 2209

Τηλέφωνα άμεσης εξυπηρέτησης

Γούρδονος 9

Νέα Ιωνία Τ.Κ 142 31

Top
Συντήρηση Κλιματιστικού

Εγκατάσταση Κλιματισμού ★ 5,0

Εγκατάσταση Κλιματισμού: Τι πρέπει να γνωρίζεις για μια οικονομική επιλογή!

Έρχεται το καλοκαίρι και ονειρεύεσαι να απλώνεις το αψεγάδιαστο κορμί σου στη παραλία. Μέχρι τις διακοπές όμως τί γίνεται; Με τις ζέστες προ των πυλών καλό είναι το σπίτι σου να είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα για το καλοκαίρι: ηλιακό θερμοσίφωνα, αυτόματο πότισμα, κλιματιστικό. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείς πριν προχωρήσεις στην αγορά ενός κλιματιστικού. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η ισχύς του κλιματιστικού, δηλαδή πόσα BTU θα είναι, το εάν θα είναι τεχνολογίας inverter ή όχι, ο βαθμός απόδοσης του κλιματιστικού, τα φίλτρα του και ο θόρυβος.

Ισχύς Κλιματιστικού

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να αποφασίσεις είναι την ισχύ που θα έχει το κλιματιστικό σου. Το κλιματιστικό προκειμένου να ψυχράνει ένα χώρο απορροφά μια ποσότητα θερμότητας, ενώ προκειμένου να θερμάνει ένα χώρο εκλύει μια ποσότητα θερμότητας. Για να αποφασίσουμε πόσα BTU (British Thermal Unit) θα πρέπει να είναι το κλιματιστικό μας πρέπει να σκεφτούμε ορισμένες παραμέτρους:

  • Το μέγεθος του δωματίου μας: όσο πιο πολλά τετραγωνικά μέτρα είναι το δωμάτιο τόσο περισσότερα BTU θα χρειαστούμε
  • Εάν «πιάνει» ο ήλιος το δωμάτιο: εάν είναι φωτεινό γενικά αυξάνουμε λίγο τα BTU
  • Πόσα άτομα θα βρίσκονται σε αυτό το χώρο: για πάνω από δύο πάλι αυξάνουμε τα BTU

Μη παρασυρθείς και πάρεις κλιματιστικό υψηλότερης ισχύος απ’ ότι χρειάζεσαι. Αν επιλέξεις περισσότερα BTU από αυτά  που χρειάζεσαι, θα υστερήσει σε απόδοση καθώς θα ξεκινάει και θα σταματάει συχνά. Από την άλλη εάν τα BTU είναι λιγότερα το κλιματιστικό θα δουλεύει συνεχώς και η κατανάλωση θα είναι αυξημένη.

Inverter ή On/Off
Inverter και ξερό ψωμί. H τεχνολογία inverter αποτελεί πλέον τη συγκριτική πλειονότητα στα κλιματιστικά σε αντίθεση με τη τεχνολογία on/off. Τα κλιματιστικά Inverter καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια και άρα ρεύμα. Τα κλιματιστικά On/Off είναι ίσως κατάλληλα μόνο για τη περίπτωση που η χρήση είναι αρκετά σπάνια και για μικρά χρονικά διαστήματα.
Βαθμός Απόδοσης
Ο γενικός κανόνας για το βαθμό απόδοσης είναι όσο μεγαλύτερος είναι τόσο το καλύτερο καθώς η λειτουργία είναι πιο οικονομική. Η ονομαστική απόδοση δεν έχει και τόση σημασία για σένα όσο ο εποχιακός βαθμός απόδοσης που αντιπροσωπεύεται από το SEER και το SCOP. Το SEER είναι ο εποχικός δείκτης ενεργειακής απόδοσης για το καλοκαίρι, ενώ το SCOP είναι ο εποχικός δείκτης απόδοσης για το χειμώνα. Με βάση αυτούς τους δείκτες, το ετήσιο κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού μπορεί να υπολογιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια. Σημείωσε πως ένα πλέον μη ενεργοβόρο κλιματιστικό φέρει τη σήμανση Α+++.
Τα Φίλτρα του Κλιματιστικού

Ο σκοπός των φίλτρων στα κλιματιστικά είναι να συγκρατεί τη σκόνη και τους μικροοργανισμούς εμποδίζοντάς τα να αιωρούνται στον αέρα που αναπνέουμε. Οπότε είναι αρκετά σημαντικό τα φίλτρα αυτά να είναι καλής ποιότητας καθώς σχετίζονται άμεσα με την υγεία μας. Τα ανοξείδωτα αυτό-καθαριζόμενα φίλτρα γενικά είναι προτιμητέα σε σχέση με τα πλαστικά.

Μια επιπλέον επιλογή ασφαλείας είναι ο ιονιστής τον οποίον έχουν πολλά κλιματιστικά. Πρόκειται για ένα φίλτρο που λειτουργεί με ηλεκτρονική τεχνολογία και το οποίο απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα του σπιτιού μας θετικά και αρνητικά ιόντα. Αυτά με τη σειρά τους συγκρατούν τη σκόνη και εξουδετερώνουν ιούς και βακτήρια.

Θόρυβος

Ωραία η δροσιά αλλά λογικό είναι να μη θέλουμε το κλιματιστικό να μας παίρνει τα αυτιά. Μπορείς να υπολογίσεις τα 40dB σαν όριο για την εσωτερική μονάδα και τα 55dB για την εξωτερική μονάδα. Τα inverter κλιματιστικά είναι λιγότερο θορυβώδη σε γενικές γραμμές πέρα από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που έχουν.

Ρωτήστε μας για Εγκατάσταση Κλιματισμού σήμερα!

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος.

211 1825 489 | ✆ 697 396 2209